Nationaal Comité 4 en 5 mei

compilatie klantcase nationaal comite 4&5 mei2

Hoe kan EDG het denkboek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei door zoveel mogelijk groepen 7 laten bestellen en gebruiken?

Aanpak

Sinds 2000 publiceert het Nationaal Comité 4 en 5 mei jaarlijks het 4 en 5 mei denkboek. Het boekje is bestemd voor alle kinderen in de leeftijd van 10-11 jaar oud in groep 7 van het basisonderwijs. Doel van het boekje is kinderen te informeren over de tradities en achtergronden van herdenken en vieren en dat ze zich meer betrokken voelen bij 4 en 5 mei. Dit jaar heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei een nieuw concept ontwikkeld. EDG is gevraagd dit nieuwe concept kenbaar te maken bij groep 7 in het basisonderwijs.

Om de denkboeken onder de aandacht te brengen van leraren, hebben we een crossmediale communicatiecampagne ingezet, bestaande uit onder andere een artikel in PrimaOnderwijs, een direct mailing en e-mailings. Scholen konden het denkboek via een speciale website bestellen en wij hebben de boekjes op maat uitgeleverd.

Resultaat

5.734 keer is het 4 & 5 mei denkboek besteld en er zijn meer dan 208.500 exemplaren uitgeleverd.

EDG denkt verder dan alleen iets van A naar B te krijgen. Ze denken met je mee over wat je wil bereiken en dragen actief oplossingen aan. Cristan van Emden – Hoofd Educatie Nationaal Comite 4 en 5 mei