Stichting Geef mij maar een boek

Compilatie Stichting Geef mij maar een boek

Hoe kan EDG bijdragen aan de verkoop van het jeugdboek Oorlogswinter?

Aanpak

Boekverkopers in Nederland hebben de handen ineen geslagen om alle kinderen in Nederland in staat te stellen om hun eigen bibliotheek op te bouwen. Ieder kind zijn eigen boekenplankje thuis dat gevuld moet gaan worden met de allermooiste jeugdboeken die er ooit in Nederland zijn verschenen. Daarom bieden de boekhandels ieder jaar een jeugdboekenklassieker aan voor maar € 1,- en het eerste boek dat wordt aangeboden is Oorlogswinter van Jan Terlouw. Om deze actie onder de aandacht te brengen van jongeren is ervoor gekozen om deze doelgroep via het onderwijs te benaderen. Om hieraan bij te dragen heeft EDG een multimediale communicatiecampagne verzorgd richting het basis- en voortgezet onderwijs.

Resultaat

De samenwerking met EDG heeft geleid tot de verkoop van bijna 300.000 exemplaren van Oorlogswinter. De verwachting van 100.00 exemplaren is hiermee ruimschoots overtroffen.

We hebben gekozen voor EDG, omdat het een professionele partner is als het gaat om het benaderen van het onderwijs. Jean Christophe Boele van Hensbroek – Directeur Lemniscaat