Dierendiploma, een digiles met een verrassend thema!

Het is vandaag Dierendag! Leuk weetje: de allereerste Dierendag vond plaats op 4 oktober 1930. Deze datum is in 1929 uitgeroepen tot Werelddierendag door de Dierenbescherming om extra aandacht te vragen voor het welzijn van dieren.

Maar wat hebben dierendag en EDG Media met elkaar gemeen? Er zijn naast de Dierenbescherming allerlei andere organisaties, stichtingen en goede doelen die zich bezighouden met het welzijn van dieren. Zo ook Stichting Met dieren meer mens. Samen met EDG Media heeft de stichting het lespakket ‘Dierendiploma’ ontwikkeld. Hierin leren kinderen van alles over huisdieren, van verzorging tot voeding en van leefomgeving tot gedragsherkenning.

Veel kinderen hebben namelijk een huisdier, maar weten nog niet zo goed hoe belangrijk het is dat je weet hoe je er mee omgaat en hoe je het verzorgt. Dat geldt ook voor kinderen die geen huisdier hebben, de kans is namelijk groot dat ze wel met huisdieren in aanraking komen als ze bij iemand gaan spelen of op visite gaan.

Ter gelegenheid van Werelddierendag organiseerde de Stichting Met dieren meer mens  voor de eerste keer de ‘DierenDiploma College Tour 2018’. Maar liefst 109 kinderen van drie verschillende basisscholen hebben meegedaan. Zij hebben het speciale DierenDiploma gehaald nadat ze waren getest hoe je beste moet omgaan met huisdieren. Lees er hier meer over. 

Prima in de klas

Het online lespakket is speciaal ontwikkeld voor kinderen van (combi)groep 5 binnen ons eigen digilessenplatform ‘Prima in de klas’. Het lespakket bestaat uit een digiles en een examen. In de digiles bekijken de leerlingen filmpjes, maken ze opdrachten en beantwoorden ze vragen. Wanneer de leerlingen naderhand het examen hebben gehaald ontvangen ze een officieel Dierendiploma! Een super leerzame en leuke les over huisdieren, perfect voor dierendag!

Ben jij ook geïnteresseerd in het maken van een digiles (op maat) of heb je een interessant educatief project voor het onderwijs? In opdracht van uiteenlopende partijen ontwikkelen wij digitale lesprogramma's voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Bekijk hier andere interessante cases.

Gerelateerde blogs

Goedemorgen, goedemorgen!

Een ochtend bij EDG Media. Clichés, koffie en karton? Marleen, onze Office Manager, vertelt...

Een ochtend bij EDG Media. Clichés, koffi...