Goedemorgen, goedemorgen!

Een ochtend bij EDG Media. Clichés, koffie en karton? Marleen, onze Office Manager, vertelt...

Iets voor half negen parkeer ik mijn fiets in de fietsenstalling. Ik neem de zij-ingang die in het magazijn uitkomt. Daar zijn de dames (en enkele heren) van het magazijn al hard aan het werk: er worden door hen elke dag honderden flyers, posters en boeken verpakt en verstuurd. Ik word vrolijk door ze begroet en ik vervolg mijn weg naar de eerste verdieping. Terwijl ik door de lange gang loop, hoor ik goedemorgenwensen uit alle kamers komen en terwijl ik me installeer achter mijn computer druppelen de laatste collega’s al groetend binnen.

Op de werkvloer van het mediabureau voor onderwijs

Er wordt de hele ochtend hard gewerkt: ik zie collega’s al bellend langshollen, bij elkaar mee kijken op computerschermen, met een dienblad vol koffie de trap op lopen en elkaars kantoorruimtes binnenwandelen met een snelle vraag. Af en toe steekt er iemand z’n hoofd om de hoek in de kantoorruimte waar ik zit met de vraag of de boodschappen al zijn bezorgd, of de nieuwe stagiaire al heeft teruggemaild en of er bijvoorbeeld nog Post-its zijn. Praktische vragen waar ik gelukkig snel een antwoord op heb. Aan het eind van de ochtend kom ik in de gang een collega tegen die zich verontschuldigt voor haar ongezelligheid die dag “Maar ik heb een deadline vandaag.” Tegelijkertijd hoor ik beneden de postbode “Post!” roepen, maar voordat ik de pakketjes en enveloppen kan ophalen, brengt een van m’n collega’s de stapel al naar boven. Typisch EDG Media, vind ik. Ik werk nog maar een half jaar bij EDG Media, maar dit bedrijf kenmerkt zich duidelijk door medewerkers die hun handen uit de mouwen steken, die hart voor dit bedrijf hebben en die elkaar helpen waar nodig; soms zelfs voordat je het vraagt.

Inmiddels is het 12 uur. De ochtend is voorbij en de eerste EDG’ers begeven zich naar de kantine voor een welverdiende lunch. Ik verheug me erop om zo aan te schuiven en collega’s te horen over hun weekendplannen, maar ook over hun interessante onderwijsprojecten en nieuwe ideeën waar ze de rest van de dag mee aan de slag gaan. Het was inderdaad, wederom, een goede morgen vandaag.

Gerelateerde blogs

Hallo grote mediawereld!

Als net afgestudeerde mediaprofessional is het een grote stap om je op de arbeidsmarkt te storten. De grote vraag is: waar begin je? Vanuit...

Als net afgestudeerde mediaprofessional...

EDG Media maakt gebruik van cookies.
» Privacy- en cookiebeleid
OK Toestaan Weigeren privacy