Hallo grote mediawereld!

Als net afgestudeerde mediaprofessional is het een grote stap om je op de arbeidsmarkt te storten. De grote vraag is: waar begin je? Vanuit eigen intuïtie ben ik van die grote stap een kleinere stap gaan maken. Zo zocht ik het warme nest van EDG Media weer op. De plek waar ik een jaar geleden nog stage liep.

Creatief met content

Inmiddels ben ik een aantal maanden werkzaam als e-mailmarketeer. Een super leuke uitvoerende functie waarin ik helemaal mijn ei kwijt kan. Elke dag ben ik creatief met content bezig. Ik geef e-mailingen vorm en zorg ervoor dat ze, na akkoord van de klant, op afgesproken datum en tijdstip ‘de deur’ uit gaan. Hier komt een strakke productieplanning bij kijken. Aan mij de taak om deze continu te bewaken.

E-mailcampagnes richting het onderwijs

EDG Media verzorgt al jaren met succes e-mailcampagnes richting het onderwijs. De ontwikkelingen in het vak worden op onze afdeling dan ook op de voet gevolgd en ingezet voor nieuwe onderwijs campagnes. Daarnaast is EDG Media een bedrijf waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Als starter vind ik dit ontzettend belangrijk. Ik wil én kan namelijk nog heel veel leren. Dat dit ook buiten de schoolbanken kan, is voor mij een eyeopener. Juist door te doen, maak je grote sprongen. Op die manier kan ik het beste uit mezelf halen.

Prettige werksfeer

Wat zeker bijdraagt aan mijn ontwikkeling is de prettige informele werksfeer die EDG Media kent. Elke dag wordt er hard gewerkt, maar ook veel gelachen. Iedereen huppelt bij elkaar binnen voor een werkgerichte vraag of om even de vakantieverhalen uit te horen. Zo maak je toch nog wat meters op een dag! 

Tips voor starter op de arbeidsmarkt

  • Doorgroeimogelijkheden
    Met een mooi diploma op zak is het verleidelijk om té veel te willen. Je hebt vaak nog weinig werkervaring en moet daarom op zoek naar een startersfunctie. Maar waar een wil is, is een weg. Veel bedrijven bieden de mogelijkheid om door te groeien.
  • Kijk breed
    Je kunt gericht zoeken naar bijvoorbeeld een vacature voor webredacteur, maar waarschijnlijk ben je breder opgeleid. Als je dan ook breder kijkt, zul je zien dat er veel meer functies zijn die goed in jouw plaatje passen en waar je in kunt groeien. Je moet er natuurlijk wel open voor staan.
  • Stageplekken zijn goud
    Tijdens je studie loop je vaak een of meerdere keren stage. Beviel je stage goed? Kijk dan of je op die manier de arbeidsmarkt in kunt rollen. Door je bestaande netwerk worden er makkelijker deuren geopend. Je bent immers al bekend bij dat bedrijf. Wil je ook stage lopen bij EDG Media? Neem dan eens een kijkje op de vacaturepagina!

Gerelateerde blogs

Het PrimaOnderwijs #NOT2019 Tagteam

Ook voor de redactie van PrimaOnderwijs stond 22 t/m 26 januari 2019 volledig in het teken van de Nationale Onderwijs Tentoonstelling. Met...

Ook voor de redactie van PrimaOnderwijs...

EDG Media maakt gebruik van cookies.
» Privacy- en cookiebeleid
OK Toestaan Weigeren privacy