Niet (meer) voor de klas, maar wel elke dag met inspirerend onderwijs bezig

Na 16 jaar als leerkracht voor, of eigenlijk in, de klas te hebben gestaan kwam het moment dat ik dacht – Wil ik door tot mijn pensioen, of ga ik kijken wat ik nog meer met al mijn onderwijservaring kan doen. Niet dat ik zo graag weg wilde uit de klas, maar wel uit het gejaagde bestaan als leerkracht.

Projectuitgever onderwijs

Inmiddels werk ik alweer bijna drie jaar als projectuitgever bij EDG Media. Iedere dag mag ik mijn kennis, onderwijsvisie en creativiteit inzetten bij het ontwikkelen van inspirerend, activerend en uitdagend onderwijs. Want als je zelf voor de klas hebt gestaan weet je heel goed wat wel en niet werkt. Wanneer een leerkracht en de leerlingen denken – Ga ik doen! Of juist niet.

Wensen en behoeftes

EDG Media maakt, onder andere, (online) lesmateriaal voor diverse bedrijven. Wij vertalen hun vraag naar lesmateriaal, passend bij de wensen en behoeftes van het onderwijs. Hierbij volgen we niet de waan van de dag, maar kijken we wel naar de toekomst – Wat moeten leerlingen leren om goed voorbereid op hun plek in onze maatschappij te kunnen stappen? Hoe kunnen we leerkrachten ondersteunen in hun drukke werkweek?

Ontwikkeling online lesmateriaal

Van het hele ontwikkelproces dat we doorlopen, vind ik de brainstorm één van de leukste momenten. Creatief en vrij mogen nadenken over opdrachten en activiteiten die de betrokkenheid van leerkracht en leerling verhogen. Dat vond ik als leerkracht ook al leuk om te doen en deed dat (te) vaak in mijn ‘eigen’ tijd. Nu valt dat dus onder werktijd.

Mooi product

Samen met de opdrachtgever, redactie, vormgeving en vaak ook een technische partij, stemmen we wensen, mogelijkheden af. Wanneer we aan het einde van het ontwikkelproces een mooi product leveren dat recht doet aan de drukke werkweek van de leerkracht, en dus lesmateriaal waarmee we ondersteunen en tegelijk inspireren, ga ik voldaan naar huis.

Voor 2019 staan er al weer volop brainstorm-activiteiten gepland. Voor Online Masters bijvoorbeeld! 

Gerelateerde blogs

Mediawijsheid bij EDG Media

In de Week van de Mediawijsheid (16 t/m 23 november) wordt op duizenden scholen in Nederland aandacht besteed aan de vele voordelen, maar ook de...

In de Week van de Mediawijsheid (16 t/m...

EDG Media maakt gebruik van cookies.
» Privacy- en cookiebeleid
OK Toestaan Weigeren privacy