Wijzer in geldzaken – Lesmodule ‘Nu voor later’

De lesmodule ‘Nu voor later’ is in opdracht van Wijzer in geldzaken in samenwerking met de Pensioenfederatie ontwikkeld door EDG Media en Vuurrood.

Het platform Geldlessen.nl van Wijzer in geldzaken biedt al financiële educatie voor het primair- en voortgezet onderwijs. Speciaal voor het mbo is nu ook een lesmodule toegevoegd.

Over de lesmodule

Met de lesmodule ‘Nu voor later’ verwerven jongeren op een aansprekende, laagdrempelige en interactieve manier basiskennis over sparen voor later en pensioen. De essentiële zaken met betrekking tot geld die zij moeten kennen en kunnen, voor nu en voor later, komen in deze les aan bod. Hiermee wordt financiële zelfredzaamheid van jongeren vergroot en worden ze op hun (financiële) toekomst voorbereid. De les stimuleert jongeren om op terugkerende momenten in het leven te denken aan ‘sparen voor later’ (pensioen). Daarnaast wordt de relevantie van het handelingsperspectief benadrukt; door ernaar te vragen bij je werkgever, door jaarlijks aan de hand van je pensioenoverzicht te beoordelen of je zelf moet bijsparen en door bij veranderingen in je leven na te gaan of deze invloed hebben op je pensioen. 

Het lesmateriaal:
✔ Houdt rekening met de leerbehoeftes van mbo’ers
✔ Sluit aan bij de belevingswereld van jongeren
✔ Bevat geheel online en interactief lesmateriaal met zowel plenaire onderdelen als zelfstandige opdrachten
✔ Is ontwikkeld in vier varianten gebaseerd op de sectorclusters
✔ Is ondersteunend aan de inspanningsverplichting die wordt gesteld voor het thema Loopbaan & Burgerschap

Rol EDG Media

EDG Media was in samenwerking met Vuurrood verantwoordelijk voor de volledige creatie, redactie, technische realisatie en verzorgde ook de introductiecampagne. Via een crossmediale campagne zijn de docenten Loopbaan & Burgerschap proactief geïnformeerd en wordt het gebruik gestimuleerd. 

Bekijk hier het lesmateriaal: www.geldlessen.nl/mbo 

Bekijk andere cases »

EDG Media maakt gebruik van cookies.
» Privacy- en cookiebeleid
OK Toestaan Weigeren privacy