Aan JOU hebben we wat

Opdrachtgever RegioPlus wil jongeren laten zien hoe mooi en veelzijdig het werk in Zorg & Welzijn is. EDG Media ontwikkelde daarom, samen met het bureau Steam, voor RegioPlus een lesprogramma.

Het gratis lesprogramma ‘Aan JOU hebben we wat’, is een combinatie tussen digitale lessen en fysiek materiaal. Jongeren van 12 tot 18 jaar maken kennis met de zorggebruiker en alle zorg- en welzijnsgebieden die komen kijken bij één patiënt. Hierdoor krijgen ze een beter beeld van de sector én ontdekken ze dat ze van onschatbare waarde kunnen zijn als het gaat om de toekomst van de zorg in Nederland. Jongeren zijn namelijk eigenzinnig, scherp, nieuwsgierig, mondig en zitten vol frisse ideeën. Het mooiste wat jongeren kunnen geven, is zichzelf!

Actuele modules

Omdat de sector Zorg & Welzijn altijd in ontwikkeling is, blijven we ook het lesprogramma ontwikkelen. Zo is onlangs is een volledig module toegevoegd: Zorg 2.0 – Van sensor tot robot. In deze module staan technische innovaties in de zorg centraal. In november 2018 verschijnt een tweede nieuwe module: Gehandicaptenzorg – Maak jij het verschil? Door goed te kijken naar de vraagstukken die spelen in de sector en de lesmaterialen daar vervolgens op aan te passen, blijft het materiaal altijd actueel.

Communicatiecampagne

Om ervoor te zorgen dat het lesmateriaal optimaal gebruikt wordt, verzorgen we ook de communicatie richting scholen, zowel online als in print. Alle communicatie leidt naar een speciale bestelpagina. Geïnteresseerde decanen, coördinatoren en docenten plaatsen hier hun bestelling voor het gratis lespakket die EDG Media vervolgens uitlevert.

Succesvol programma

Het lesprogramma is in september 2017 van start gegaan en werd al ruim 1.200 keer besteld.